16 Aug 2012

Hyvä hetkiHyvä hetki valokuvauksessa on ohikiitävä sekunti. Nopeasti katoava tuokio jonka metästäminen on samaan aikaa haastavaa ja kutkuttavan kivaa. Valokuvatessa on opittava olemaan läsnä ja keskittyä siihen mitä on tekemässä. Muutoin "täydellinen" hetki ja otos menee sivu suun. Se vasta harmittaa aloittelevaa kuvaajaa. Kameran tekniikan haltuun ottaminen ei ole ollut helppo juttu. Varsinkin, kun en ole kovin innokas käyttöoppaiden lukija. Intoa ja yritteliäisyyttä kyllä löytyy. Spontaaniutta ja tilannetajua tarvitaan myös tässä lajissa.

No, muutama viikko sitten sytyttelin järven rannalla lyhtyjä ja tajusin, että juuri sillä hetkellä aurinko laski kauniisti länteen. Ryntäsin lyhtyineni laiturille sillä samalla sekunnilla kuvailemaan. Montaa minuuttia ei ollut aikaa. Aurinko oli katoamassa horisonttiin.

Onnistuin mielestäni nappaamaan (teknisistä haasteista huolimatta) pari hyvää otosta heinäkuisesta illasta. Katselen nykyään omia otoksiani kriittisesti. Pohdiskelen miten saisin kuviin jotain pysäyttävää, puhuttelevaa ja myös sitä olenko onnistunut teknisesti.Pian pääsen jakamaan näitä ajatuksia 14:sta muun opiskelijan kanssa. Hyvinkään Taidekoulun valokuvauslinjan alkuun on tänään tasan 24 päivää. Vatsanpohjassa lentelee jo perhosia. Innosta, uteliaisuudesta ja rakkaudesta uuden oppimiseen.

Hyviä hetkiä on edessä ja paljon! Toivon niitä siullekkin :)

Ilolla,

Carita


4 comments:

 1. ihana kesäillan tunnelma välittyy kyllä näistä kuvista! pääsisipä laiturille lyhtyjen kanssa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos muru. Kiva, että onnistuin tuon tunnelman tallentamaan. Näillä hetkillä elää yli räntäsateen vaikka on siinäkin vuodenajassa oma hohtonsa. Saa käpertyä sohvan nurkkaan hyvällä omallatunnolla ja on aikaa järjestellä ja muokata valokuvia. Kesällä ei malta käkkiä pitkään koneella.

   Delete
 2. Ihania kuvia! Ja pikkasenko kivaa eloa sulle tulossa; kouluun! Sie oot jo taitava ja lahjakas niin mitä lie vielä tulossa, mahtavaa. Kutkuttavan jännittävää syksyä.
  Kuvia ja tuotantoa odotellessa...<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 on ihanaa olla täpinöissään ja tuntea, että kehittyy jossain mistä saa ilonkipinöitä. Rakkautta myös sinnekkii ja ihanaa loppukesää :)

   Delete