23 Aug 2012

Photobook Show

Facebook -sivustolta kopioitu tapahtuma :)


Photobook Show saapuu Helsinkiin, Suomen Valokuvataiteen museon Prosessi-tilaan 31.8. - 2.9.2012

Juhlimme avajaisia perjantaina perjantaina 31.8. klo 16-18, Tervetuloa!

AVOINNA: pe 31.8. - su 2.9. klo 11-18. Järjestäjät ovat tavattavissa pe 31.8. klo 15 ja läsnä tilassa koko näyttelyn ajan. Näyttelyyn on vapaa pääsy.
...

KESKUSTELUTILAISUUS SUNNUNTAINA 2.9. klo 14:00-15:30 järjestetään Photobook Show:n yhteydessä. Yhteistyössä toimii Photo Do ry.

Keskustelupaneeliin osallistuvat:
Hanna Weselius, valokuvaaja, tutkija, toimii tilaisuuden moderaattorina
Henrik Duncker, valokuvaaja
Henrik Malmström, valokuvaaja
Jussi Aalto, valokuvaaja, Luova.fi -edustaja
Kaarle Hurtig, Kaarlen kuvakirjalainaamo https://www.facebook.com/kuvakirjalainaamo

MIKÄ PHOTOBOOK SHOW?
William Sadowskin ja Kevin Beckin vuonna 2011 perustaman Photobook Show:n tavoitteena on edistää valokuvakirjojen profiilia luovan ilmaisun välineenä.

http://youtu.be/esurJOjwnBU

Toiminnan keskiössä ovat taiteilijalähtöiset omakustanteet ja itse tehdyt julkaisut. Photobook Show järjestää vuodessa useita valokuvakirjanäyttelyitä, sekä pyrkii lisäämään valokuvakirjojen yleistä näkyvyyttä keskustelutilaisuuksien ja työpajoja
avulla. Helsingin näyttely on Photobook Show:n neljäs valokuvakirjanäyttely ja samalla ensimmäinen tapahtuma Englannin ulkopuolella.

Brittiläiset valokuvaajat William Sadowski ja Kevin Beck ovat yhteistyössä Johannes Romppasen kanssa luoneet kaksijakoisen kokonaisuuden, joka esitetään Brigthonissa
Create Studiossa 17. - 19.8.2012 ja kaksi viikkoa myöhemmin Helsingissä Suomen
valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa 31.8 - 2.9.2012.

Brightonin näyttely on järjestyksessään kolmas, ja se käyttää tunistetta "C". Helsingin näyttely puolestaan on neljäs ja käyttää tunnistetta "D". Kahden kuukauden kansainvälisen avoimen haun jälkeen näyttelyihin on valikoitunut yli sadan kirjan kokonaisuus.

Photobook Show toimii myös valokuvakirja-arkistona netissä. Järjestäjät William ja Kevin haluavat kuitenkin muistuttaa, että näyttelyiden tarkoitus on antaa yleisölle arvokas mahdollisuus tutustua valokuvakirjojen koko kirjoon käsin tuntemalla ja selaamalla; kokemalla kirja sellaisena kuin se on tarkoitettu.

Kotisivut: http://photobookshow.co.uk/

No comments:

Post a Comment