20 May 2012

Hyvän mielen -haaste


Muutama viikko sitten sain ystävältäni Eloveenalta Kaunis -blogi tunnustuksen josta haluan vielä näin julkisesti kiittää blogini kautta. Kaunis kiitos murunen, siitä tuli hyvä mieli. On myös ilo piipahdella blogiisi lukemaan päivityksiä.

Ajattelin vastata tuohon tunnustus -eleeseen seuraavasti. Haastan suosikkiblogistini ja ystäväni mukaan hyvän mielen haaste -postaukseen.
Eloveena, Jaana, Mireille, Sari , Outi ja Päivi teidät on haastettu ja tehtävä on seuraavanlainen:

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa. Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen)."

Uskon ajatuksen voimaan. Hyväntuulisuus on asenne, johon voi itse vaikuttaa omilla ajatuksillaan. Tässä sunnuntai aamun Hyvän mielen -listaus epätärkeysjärjestyksessä. Asioista jotka juuri tällä hetkellä aiheuttavat sisälläni kuplivaa iloa. Tämän listauksen voisin ottaa  tavaksi myös niinä päivinä kun kaikki ei mene niinkuin Strömsössä. Kenkutuksen voi kumota kahdella hyvällä ajatuksella.

1)  Iloitsen usein pienistä arkipäiväisistä asioista. Tänä aamuna aurinkoisesta päivästä ja karvaisten lasten (koirien) terveydestä sekä kiireettömyyden tunteesta. Eläinten hyväntuulisuudesta meillä ihmisillä on paljon opittavaa. Työaamuisin saatan juoda tuoremehua skumppalasista ihan vaan siksi, että se tuntuu juhlavammalta. Vesikin maistuu paremmalle viinilasista.

2)  Ilahdun helposti asioista. Pienillä eleillä saa paljon hyvää aikaiseksi. Tykkään ilahduttaa muita silloin kun he vähiten sitä odottavat. Tänä keväänä on ollut kiva saada yllättäin etanapostia ja tykkään itsekin lähetellä postikortteja. Muutoinkin kun jouluna. Yllärihalaukset on myös kivoja.

3) Ystävät saavat hymyilemään. He ovat elämäni rikkaus. Myöhään eilen illalla lähetin hyvän yön toivotukset ystävälleni Helsinkiin ja tänä aamuna kurkkasin läheisten kuulumisia Facebookista sekä blogeista. Tosi ystävä voi olla lähellä tai kaukana. Silti aina sydämessä mukana kuin myös sielunkumppani.

4)  Avarakatseisuus ja sydämellisyys ihmisissä sykähdyttää. Hymyllä ja hyväntahtoisilla ajatuksilla saa hyvää aikaiseksi.

5)  Valokuvaus, uuden luominen ja luovuus. Se suunnaton riemu sielussa kun saa jotain omaa aikaan paperille, näytölle tai kameran muistikortille. Muiden lahjakkuus ja luovat onnistumiset tuovat elämään myös inspiraatiota ja iloa. We can do it!

6) Lämmin kesäilta, minä ja Lilla Gubben (moponi) maaseututiellä. Vapauden tunne. Tätä on vaikea selittää :) ihahah haa hepo hirnahtaa! Ihanaa!

7) Matkasuunnitelmat tuovat säpinää elämään. Omalla kohdallani se tarkoittaa sitä, että ajankohta, matkakohde ja reitti ovat ajoissa selvillä. Etsin pääpiirteittäin infoa kohteesta ja kaikki loppu selviää sitten aikanaan. Pyrin elämään enimmäkseen tässä hetkessä ja liikoja odottamatta. Näin välttyy usein turhilta pettymyksiltä. Spontaaniudelle on hyvä antaa tilaa.

8) Tulevana syksynä aloitan valokuvauksen opiskelut päätyöni ohessa. Hakijoita oli noin viiskymmentä ja viisitoista opiskelijaa pääsee oppimaan valokuvauksen saloja. Olen kiitollinen ja onnellinen tästä mahdollisuudesta.

9) Hyvät yöunet tuovat hyvän mielen päivään. Viime aikojen vähäunisuus ja kiire (itse aiheutettu) on kenkuttanut. Olen onnellinen viikonloppuaamuista ja omasta ajasta.

10) Erilaisuus on rikkautta. Ihailen ihmisiä jotka elävät omannäköistä elämää eivätkä kangistu kaavoihin.Näistä rohkelikoista saan itsekin inspiraatiota ja voimaa.

Miltä sinun Hyvän mielen- haastelistaus näyttäisi tänä aamuna?

Hymyjä päivään!

6 comments:

  1. oih, voih ja kaunis kiitos kiitoksista ja kehuista :).

    vaativan haasteen annoitkin, tohon pitää paneutua ajan kanssa! toki vois huiskaista 10 onnen asiaa saman tienkin, mutta on varmasti suuri nautinto pohtia asiat ajankin kanssa. palailen siihen...

    ReplyDelete
  2. Joo kyllä mullakin kesti päästä hyvään moodiin. Se vaati pitkät ja hyvät yöunet (ne on olleet vähissä viime aikoina) sekä kiireettömän sunnuntai aamun :)

    ReplyDelete
  3. voih, mä nukuin viime yönä 2 silmällistä. ehkä vasenkätisille kuulemma ominaiseen tapaan murehdin maailman menoa, tai ainakin tämän viikon tiukkoja aikataulutuksia... katsotaan mitä rupeaa irtoamaan.

    ReplyDelete
  4. Uuuh, maailman murheiden mietiskely yöllä on syvältä. Toivottavasti pian löysentyy tiukat aikataulutut. Sitä on täälläkin ilmassa.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaana Pitkätossu on näköjään käynyt täällä pyörimässä hih

      Delete