Laskiaisperinteisiin kuului ennen vanhaan syödä paljon rasvaista ruokaa. Mitä enemmän rasva kiilteli sormissa ja suupielissä, sitä paremmin lypsivät lehmät ja siat lihoivat. Eikä rasvaa saanut pyyhkiä sormista pois, vaan sen piti antaa kulua itsekseen pois. Tämä takasi hyvän viikatteen käsittelykyvyn. Sormennuolija sen sijaan sai sirpeistä haavoja. Kun ruokien annettiin olla pöydässä koko päivän, se takasi runsauden koko vuodeksi (lähde Wikipedia).
Näistä rahkaletuista eli venäläisistä syrnikeistä ei rasvaa puutu.
Muuntelin Alkon sivuilta löytämääni reseptiä oman maun mukaisesti (edellisestä linkistä löytyy alkuperäisohje).
Ainesosat
2 dl maitorahkaa
4 munaa
6 rkl mantelijauhoja
steviaa (1 dl intiaanisokeria on myös hyvä vaihtoehto)
ripaus suolaa
2 tl luomuvaniljaa
Paljon voita paistamiseen
Lettujen kyytipojaksi tein omaa "jäätelöä". Sekoitin puolikkaan banaanin, avokadon ja kolme kiiwiä tehosekoittimessa. Lisäsin joukkoon himpun verran luomuvaniljaa ja makeutusaineeksi steviaa. Pikainen jäädyttäminen pakkasessa riitti.
Viljaton ja sokeriton herkkuhetki ylätti iloisesti. Maukasta oli, santsasin :)
Liu lau laskiaista siullekkii!
näyttää ihanan herkulle!
ReplyDelete