19 Feb 2012

Hellatonta herkuttelua


Viime viikolla etsin kirjastosta käsiini Mea Salon Hellattoman kokin raakanamikirjan. Edellinen viikonloppu oli mennyt kärvistellessä. Ilman herkkuja. Olin näet päättänyt välttää "huonoa" sokeria ja elää viljatonta elämää niin pitkälle kun se vain on mahdollista (tilanteista riippuen). Viikonloppuisin on kiva saada jotain namia napaansa ja Mea Salon kirjasta löysin ensiapua sisäisen sokerihiireni vieroitusoireisiin.

Päätin kokeilla raakatoffeen valmistusta. Eikös olekkin ihana herkkupötkylä!? Hih!


Pötkylän ainesosat ovat

3 dl saksanpähkinöitä
1 dl kuivattuja taateleita
1/2 dl tuoreita taateleita
1/2 tl laatusuolaa (itse käytin ruususuolaa)
1/2 tl vaniljaa

Jauhoin tehosekoittimessa saksanpähkinät hienon hienoksi jauheeksi ja lisäsin muut ainesosat joukkoon. Surrr surrr shekasin kaikki. Sitten pyörittelin taikinan pötkylöiksi Elmukelmun sisälle. Valmista tuli. Jääkaappi on paras säilytyspaikka tälle herkulle.

Raakatoffee on pehmeää ja vie varmasti makeannälän. Näitä voi viedä vaikka tuliaisiksi kaverille kaffepöytään. Viljattomia ja luontaisesti makeita herkkuja olisi kiva nautiskella myös kahviloissa. Raakanamihetkistä ei tule huonoa omaatuntoa!

Pötkylän taustalla on kätevän ystäväni luomus. Tilkuista ommeltu patalappu. Kiitos Eloveena ihanasta joululahjasta.

Herkuttelemisiin!

No comments:

Post a Comment