21 Jun 2012

Ihanasti rempallaan


Morjensta parvekkeelta!

Siellä alkaa näyttämään jo kesäiseltä. Viime sunnuntain sadepäivän käytin hyväkseni siivoamalla parvekkeen lattian pihamaan koivujen siitepölyistä. Sain myös (vihdoinkin) repäistyä viime kevään yrttien jäännökset parvekelaatikoista. Ilokseni huomasin sieltä pukkaavan uutta Rucolaa. Jee! Olen tietämättäni onnistunut talvehdittamisessa tai sitten se on vain hyvää tuuria.

Yllä oleva kuva on parin vuoden takaa ja tuohon tunnelmaan on vielä matkaa. Tänään on kuitenkin tapahtunut edistysaskel ja kaupasta hankitut valmiit yrttitaimet ovat päässeet juurtumaan multaan.


Näppärää ja kätevää. Heti vihertää ja on valmista nautittavaksi.Etolasta hankin uudet kasteluvälineet, jollaiset Joulupukki toi ystävälleni viime jouluna. Eero Aarnion suunnittelemalla kannulla on todellakin hifistyneempää kastella yrttejä kuin Jaffa -pullolla.


Pientä yrttimaata ja muutakin parveke-elämää ympäri vuoden vartioi tiukalla otteella Meksikosta adoptoitu Hector Härkä. Pysyy kirput ja muut örkit kurissa.

Pikkuhiljaa hyvä tulee. Juhannuksen jälkeen ehtii vielä hyvin parveketta somistella ennen PuistoBlues -vieraiden saapumista. Toisaalta, mitäs sen on niin väliä jos kaikki on ihanasti rempallaan. Ystävät ja hyvä meininki tekevät tunnelman.

Kesää on vielä jäljellä (on muuten kova biisi, huh!) ja kaikkea kivaa edessä. Näissä Juhannuksen alustunnelmissa toivotan hyvää keskikesän juhlaa. Pitäkää itsestänne ja läheisistänne huolta missä ikinä olettekin :)


4 comments:

 1. vehreää hifistelyä! meillä on jo ekoja partsisatoherkkuja nautittuna: pari rapskupiirakan päällystä on kasvanut ruukussa ja juhannuksen kunniaksi pesto tehty "oman maan" tai siis ruukun basilikoista. nam nam!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ohos, ruukkurapaperia! Millon se laitetaan juurtumaan ja talvehtiiko se?

   Delete
  2. siirsin sen vasta toukokuun puolivälissä penkistä ruukkuun ja talvehtimisen kanssa saa nähdä miten käy, paljon riippuu tulevan talven ankaruudestakin, mutta toivon että isossa ruukussa henki sillä pihisis vielä ensi keväänäkin!

   Delete