7 Jul 2012

Maiseman vaihdos

Futuro by Matti Suuronen 1968 (ski-cabin or holiday home).

On aika lähteä, vaihtaa maisemaa.

Kadota omaan maailmaan, jossa voi hetken olla rauhassa maailman menosta ja medioista.

Kaipaan aika ajoin omaa rauhaa. Vuosien varrella on oppinut arvostamaan myös yksinäisyyden olotilaa. Se ei enää pelota kuten joskus nuorempana, päinvastoin. On upeaa olla välillä yksin ja kuulla hiljaisuudessa (ilman taustamelua, radiota tms.) omia ajatuksiaan. Nauttia yksinolosta olematta yksinäinen. Tarvittaessa sitä menoa ja sosiaalisuutta sitten onkin ihan riittämiin.

Onneksi en koe tarvetta mennä valtavirran mukana. Voi poiketa iloisesti joukosta ja lähteä leikkimieleisesti käymään omalla "kotiplaneetalla Vectra-Vectralla" kuten asian ilmaisen lähipiirilleni. Se on oman sisäisen lapseni tapa paeta (välillä liian kiireisestä) arjesta huumorin avulla.
Tosin pako "planeetalle" tapahtuu vain mielikuvan avulla. Pidän mielikuvitustani ja luovuutta voimavarana ja rikkautena. On myös hienoa, että omana itsenään saa olla läheisten lähettyvillä jotka hyväksyvät sinut sellaisena kun olet. Kaikkine omituisuuksineen. Meissä kaikissa on jotain höpsöä. Toisista sen vaan huomaa hieman helpommin.

Lähitulevaisuus tuo tullessaan kaikkea kivaa. Paperilla on paljon suuntaviivoja myös kesäloman vieton suhteen. Ei kuitenkaan mitään ehdotonta pakkoa mihinkään. Tiedän, että maisema vaihtuu ja se riittää. Kummipojan kanssa vietän myös aikaa.

Tänään kesäretkikohteena oli Espoossa sijaitseva WeeGee -näyttelykeskus. Sinne houkutteli "avaruusalus" Futuro -talo, joka on osa Design pääkaupunkivuoden ohjelmaa. Suosittelen siellä käymistä. Metka näyttelykeskus, yhden katon alla on monia museoita. Viehätyin Futuron lisäksi myös Helinä Rautavaara -museon upeasta näyttelystä sekä Lelumuseo Hevosenkengän annista.

Mikäs tuollaisella aluksella olisi hurauttaa Vectra-Vectralle hih!

Palaan tietokoneen ääreen, kun olen ladannut akkuni kesälaitumilla ja virtaa riittää luovaan toimintaan.

Hauskaa heinäkuuta siulle! Kiitos käynnistä!

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ihana kirjoitus, taasen <3 Hyvää lomaa!

    ReplyDelete
  3. Ihanaa kun sun höpsöytes on aina niin pinnassa <3, ei tarvii kaivaa ja rapsuttaa :). Halit reissun päälle!

    ReplyDelete