23 Sep 2012

The Impossible Project


 
Uuden kameran kippistelyhetki Camdenissä.

Viikonloppu on ollut antoisa ja täynnä erilaisia projekteja. Sellaisia suunnittelemattomia. Vain yksi suunniteltu projekti meni mönkään. En ennättänyt sirkukseen kuvailemaan perjantaina. Vietin illan ystäväni kanssa viinilasillisten äärellä. Ihan ex-tempore moni asia maailmassa parani ja loksahti taas kohdilleen. Kannatti tällä kertaa tehdä suunnitelmiin muutos.

Spontaanius on mielestäni  hyvä asia. Parhaimmat ja aidot kohtaamiset sekä tilanteet (joskus myös hankinnatkin) syntyvät hetken mielijohteen tuloksena. Sellaisessa mielentilassa tehdyn ostoksen näette kuvassa. Uusimman kamerahankintani Lontoon Camden Market:lta pari viikkoa sitten.

Olin edellisenä päivänä käynyt ihastelemassa vastaavia uusia London Photographer's Gallery:ssä. Ajatus instant photo-kamerasta jäi kummittelemaan mieleen ja seuraavana päivänä eteen tuli tilaisuus hankkia aito vuoden -79 Polaroid 1000 -kamera (SX-70 malli). Maksoin aarteestani 35 puntaa. Ei ollut olo köyhä eikä kipee. Sillä hetkellä olin vielä onnellisen tietämätön kameran toimivuudesta ja filmipaperin hintavuudesta.

Suomen Valokuvataiteen museossa Helsingissä on meneillään Polaroid-valokuvanäyttely, jossa kannattaa piipahtaa ihmettelemässä näitä ennen vanhaan kuvia. Mikäli aihe kiinnostaa. Olin siellä Kameralehden järjestämällä opastetulla kierroksella. Se oli mielenkiintoinen ja informatiivinen ilta valokuvien parissa. Museon kaupasta hankin ensimmäisen mustavalkoisen Silver shade -filmikasetin kameraan. Se maksoi 26 € ja sisältää 8 kpl:ta kuvia. Se on kahdeksan laukaisua. Bang! Bang! Ei mikään edullinen harrastus tämä uusin aluevaltaukseni, kuten ei koko valokuvausharrastus muutenkaan. En enää ihmettele summia mitä oikeat valokuvaajat veloittavat töistään.

Vielä oli selvittämättä kameran toimivuus ja siitä halusin tehdä erikoislaatuisen, jotta muistaisin sen hetken aina. Otin kuvan eilen tärkeästä ihmisestä, ystävästäni Jaanasta, Kouvolassa. Mustavalkoiselle filmille. Gaad Dämmit! Kamera toimii! Ja kuvan kehittymisen odottelu oli TODELLA jännää.
The Impossible Project -maailma retrokuvineen koukuttaa jo nyt.

Kuka lähtee mun kaa Polaroid ei ole kuollut! -työpajaan Valokuvataiteen museolle? Olen menossa ja saa liittyä mukaan. Ajankohta on vielä päättämättä. Ne ovat sunnuntaisin. Täältä löytyy lisätietoa.

Tykkään niin tästä valokuvausmaailmasta, ihan kun olisin visuaalisella matkalla koko ajan!

Inspiroivaa!

6 comments:

 1. Klik,klik ja se toimii!! Ihana projekti sulla ja hanat kaakkoon babe! Oon tosi ylpeä susta ja siitä et oot lähtenyt kouluun ja oppimaan lisää. Olet inspiroiva ja innostava omalla esimerkilläsi! Go Carita Go!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiittis <3 Tuli hyvä mieli. Kaasu auki ja eteenpäin täysillä!(välillä on kyl hyvä käydä vähän varikollakin huilimassa)

   Delete
 2. ihanan näköinen vehje, niin nostalginen :)

  ReplyDelete