16 Sep 2012

Puoliksi britti?

Uusi passinsuojus

Viikko sitten sunnuntaina palasin Englannista Suomeen näihin samoihin aikoihin kun tätä kirjoittelen. Laukkuani odotellessa nappasin kännykällä kuvan Camden Market:lta ostamastani passinsuojuksesta. Tykkään tästä kuvasta erityisesti, sillä se kertoo paljon minusta.

Rakastan lentokentän tunnelmaa. Pyörillä kulkevien matkalaukkujen ääni on mielestäni hurmaava ja sen kuullessani herää kaipuu jonnekkin kauas. Tuttuun tai tuntemattomaan. Ei niin väliä minne lentokoneen siivet kantavat. Lähelle tai kauemmaksi.

Englanti matkakohteena on kuitenkin ollut minulle rakas vuodesta toiseen. Sinne aina palaan ja siellä tunnen olevani kotonani. Kaltaisteni parissa (tätä on vaikea avata, se on jännä tunne sisälläni). Siksi tuo uusi passinsuojus tuottaa selittämätöntä iloa. Melkein tunnen olevani puoliksi britti ja silti sisälläni on juuriaan rakastava suomalainen.

Kuvasta näkyy, että peukun kynnestä on lohjennut kynsilakkaa. Se kuuluu asiaan. Reissuissa pikkuisen rähjääntyy.

Kotona on reissaamisesta huolimatta hyvä olla. Homet sweet home, kuten sanotaan. Menee turhaan energiaa hukkaan, jos haihattelee jotain mikä juuri tällä hetkellä ei ole tavoitettavissa. Ihmisellä on hyvä olla paikka johon palata. Kiva turvapesä, koti. Tällä hetkellä tuntuu siltä. Sitähän ei sitten tiedä mitä ajatusmaailmassani tapahtuu, kun saa käsiini kirjan: Elämäni Nomadina.

Onko sinulla rakkaita matkakohteita tai unelma uudesta asuinpaikasta (kenties jopa maasta)? Jos niin olisi kiva kuulla niistä. Kokemusten jakaminen avartaa myös ajatusmaailmaa. Tykkään itse lähteä lähteä oman turvallisuusalueeni (koti, Suomi)  ulkopuolelle. Ihan vain kehittyäkseni ihmisenä sekä oppiakseni uutta.

Tämän kuva-analyysin innoittamana lähden nyt tekemään huomista koulutehtävää. Yllättäin sekin on kuva-analyysitehtävä. Kivaa  ja innostavaa tekemistä.

Yllätyksellistä ja ihanaa viikkoa siulle!

2 comments:

 1. Näin eilen hauskan ja ajatuksia herättävän väännöksen tosta oma koti kullan kallis -jutusta: home sweet and sour home. näinhän se on, varsinkin aina kivojen reissujen päälle.

  mitäköhän musta kertookaan se että passinsuojukseni on Barbie-mallistoa. edessä Barbie lentoemäntänä ja takaa pinkki. siipan mulle lahjoittama...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Barbie matkustaa maailmalla :) sä voisit ottaa kohteissa kuvia johon istutat reissubarbin nököttämään kivoihin kohteisiin. Barbi biitsillä jne. Vähän kun se mun Pop Eye -maailma.

   Delete