17 Mar 2013

Alakulttuuria ruudussa


TV:n katselu on meikäläisen elämässä ollut viimeisen vuoden aikana harvinaista herkkua. Melkein kaikki mua kiinnostavat ohjelmat menevät kovalevylle ja niitä sitten katson sieltä, kun ehdin. Yleensä sunnuntai aamuisin.

Viime päivien kanavamainos -puffeista olen bongannut pari uutta mielenkiintoiselta vaikuttavaa sarjaa. Toinen niistä on minidokkari -sarja: Kiehtova maailma: Amerikan valtatie 66. Se alkaa tiistaina 19.3.13 YLE TV 1:llä klo 19.

Tässä pieni esittelyteksti ohjelmasta YLE:n sivuilta: Skottinäyttelijä Billy Connelly ajaa dokumenttisarjassa Amerikan valtatie 66 (Billy Connolly: Route 66) historiallisen Route 66 -reitin jäljillä moottoripyörällä Chicagosta Kaliforniaan. Reitti liittyy olennaisesti amerikkalaiseen populaarikulttuuriin ja unelmaan, mutta mistä syystä, ja mikä innoitti Billyä lähtemään tälle matkalle?

Olen pariin otteeseen pörräillyt (autolla) vanhalla Route 66:llä amerikan matkoilla ja sinne sydän halajaa vielä uudestaan. Ehkäpä ensi kerralla jonkun pätkän 66:sta voisi kokea  harrikan sarvista kiinni pitäen. Tämä ohjelma on nähtävä ja imuroitava siitä mieleen hyvät matkohde vinkit.

Toinen alakulttuuri ohjelma on reality-sarja,  Tatuointistudio HelsINK, joka alkaa huhtikuussa kahdeksas päivä TV 5:lla. Mukana sarjjassa on viisi tatuoijaa, joiden arkipäivää seurataan Helsingin Katajanokan HelsINK-liikkeessä. Ainoana naistatuoijana mukana on Sini Tarkkinen, joka on mukana Pin Up-yrityksessä, joka tarjoaa mm. mallikurssi -palveluja. Yhdessä viikossa saa valmiudet toimia Pin Up -mallina ja matkaan saa vielä oman portfoliokansion kuvineen. Toki lyhyempiäkin stailauskursseja löytyy heidän valikoimista. Hieno idea vaikkapa polttari-jai synttärikekkereiden järkkääjille.

Inspiroivia ohjelmia tulossa, ainakin niille persoonille jotka tämän tyyppistä elämäntapaa ihannoivat tai sitä elävät.

Joku viisas ihminen on sanonut älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi. Se on sellainen ajatus, jonka mukaan on hyvä elää. Arkeakin.

She turned her can'ts into cans
And her dreams into plans.

Ei niiden unelmien tarvitse aina olla mitään megaisoja; tyyliin tahdon lottovoiton. Vaan pieniä asioita, jotka sitten laittaa toteutumaan. Yksi oma unelmani toteutuu toukokuussa Amsterdamin Salon Serpent -tatuointiliikkeessä. Ei mikään mahdoton juttu toteuttaa, kun on tehnyt asian mahdolliseksi omilla valinnoilla. Sitä unelmaa kohden, päivä kerrallaan.

Hienoa viikkoa kaikille täällä piipahtajille!







2 comments:

  1. Hyvää viikkoa sinne Suomen talveen. Täytyy katsoa ohjelma, tv.kaista rulettaa,)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, tänään oli hurrrjan raaka tuuli täälllä Hesassa, mutta aurinko lämmittää mieltä. Hianoo, et pysyt ajantasalla siellä kaistan avulla ;) Hianoo viikkoa siullekkii!

      Delete