13 Nov 2012

Iltalukemista




Yöpöydälläni on viime aikoina ollut melkeinpä vain valokuvaukseen liittyvää kirjallisuutta. Tällä hetkellä lueskelen Mirja-Riitta Siivosen toimittamaa kirjaa legendaarista Kuvasiskoista.

Margit Ekman ja Eila Marjala perustivat vuonna 1946 valokuvaamon Lahteen ja elämänkerrallinen kirja, Kuvasiskot, kertoo kiehtovasti  miten määrätietoinen työ vei heidät värimuotokuvauksen uranuurtajina kansainväliseen kuuluisuuteen.

Toinen opus, jonka olen aiemmin lukenut, palasi opintojeni myötä lukemistoon. Jussi Aallon muotokuvauksen käsikirja: Kohteena ihminen on oivaa oppimateriaalia kaikille henkilövalokuvauksesta kiinnostuneille.

On ilo oppia uusia asioita, vaikka opinnot tuntuvat vievän tällä hetkellä ison osan elämästä. Tänne blogiin en ennätä usein ja sosiaalinen elämä on minimissään. Sellaista on elämäni juuri nyt. Hieman hoppuista, mutta antoisaa. Välillä pitää myös muistaa huilia ja ladata akkuja sohvalla kynttilänvalon loisteessa. Hyvää kirjaa lukien.

Voi hyvin! Kiva kun kävit.


4 comments:

  1. Replies
    1. Kiitos :) hoppuista on. Pitää oikein muistutella itseään lepäämisestä.

      Delete
  2. Voimia ja jaksuja opiskelijalle, muista hengähtää aina välillä ja vilkuilla ympärille, ettei elo purjehdi ohi. Voi löytyi jotakin valokuvattavaakin...pidä huoli itsestäsi! Halaus <3

    ReplyDelete