8 Mar 2012

Kesä tulee. Oletko valmis?



Naistenpäivän iltana on ilo kirjoittaa kukkasista. Mikä olisi sen naisellisempi aihe. Kaikki tykkäävät kukista varmasti jollain tavoin. Vastaani ei ole vielä tullut miestä tai naista joka olisi ilmoittanut ettei välitä kukista. Jopa allergiset ihmiset ihastelevat kukkien kauneutta luonnossa tai tekokukkasina maljakossa. Kukat viestittävät väreillään ympäristöön iloa ja varsinkin hiuksiin kiinnitettynä ne kertovat jotain kantajastaan.

Käyn juhlissa joissa naisilla on tapana koristaa hiukset (teko)hiuskukkasin ja omaa persoonaa korostavan kukan valintaan panostetaan. Ystävän kutreilla iso pinkki kukka näyttää upealta mutta omassa päässä sama koristus voi näyttää koomiselta. Hiuskoriste on oikein valittuna upea asuste.

Vanhoissa Suomi-elokuvissa saattaa nähdä näyttelijättären korvan taakse sipaistun päivänkakkaran. Se on tietysti aito ja poimittu suoraan pellon laidalta. Mieleen nousee heti mielikuva Eloveena-tytöstä joka juoksee  viljapellolla. Näky on kesäisen raikas ja supisuomalainen. Lempikukkani luonnossa villinä kasvavista kukista  on juuri tuo päivänkakkara (sen enempää tietämättä sen alkuperästä). Pienenä tyttönä lauleskelin Magdaleena-lastenlaulua. Siinä lennetään päivänkakkaralla ja se tuntuu vieläkin ihanan villiltä ajatukselta.

Sukat on sillä makkaralla
ja lentää se päivänkakkaralla
ja kylpee se yhdeksän pilven alla
ja pupuja sillä on pöydän alla
ja perhonen korvanlehdellä
(laulun kertosäe)



Taidan olla pikkaisen päivänkakkara höpsö.

No, niin tai noin. Yllä olevassa kuvassa ei hehku suomalainen Eloveena vaan edesmennyt ihanuus Marilyn. Hyvältä tuo päivänkakkara hänenkin kutreillaan näyttää. Miksei  myös minun. Siitä piti ottaa selvää.

Suuntasin ystäväni Mössön "hiuskukkakauppaan" Lumottuun Valoon ja hankin  tulevan kesän arkikäyttöön söpöt pienet päivänkakkarat. Kesä tuntuu uusien hiuskukkasten myötä olevan jo askelta lähempänä. Olen valmis vastaanottamaan kaiken ihanan kesäajasta kakkaraiset kutreilla.

Mikä hiuskukka korostaisi sinun persoonaasi parhaiten? Keikkuisiko se kutreillasi pottupellolla tai humppalavalla? Kerro täällä muiden iloksi  sinun suosikkisi Lumotun Valon kukkagalleriasta.

Virtuaali kukkakimppu ja kupliva kippis kaikille ihaNAISILLE!  Sekä lumotulle valolle, auringolle joka vie meitä kohden kesää.

PS. Tämän jutut kuvat otti Mössö.

5 comments:

  1. Tuollainen "syntisen musta sametti-päällysteinen ruusu" On kyllä todella kiva. musta sopiikaikenlaisiin asuihin, joten musta käy lempparista :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rohkea valinta :) siitä pitää palkita. Tietysti myös kommentistasi. Sivustolla on ollut vilskettä viime päivinä mutta vain muutama rohkelikko on uskaltanut kommentoida.

      Delete
    2. En löytänyt yhteystietojasi blogistasi. Mössö laittaa sinulle ruusun tulemaan, joten meilaisitko osoitteeseen retrockranch(at)gmail.com kiittis :)

      Delete