28 Nov 2012

Tulkoon valkeus

 


Tulkoon valkeus päälle maan. Olen sinut, luminen talvi, valmis vastaanottamaan.
 
Kynttilänvaloa ja iloisia ajatuksia joulunalusaikaan.
 
Ps. Lumihiutaleita voi valmistaa ihan itse näin.  
 

13 Nov 2012

Iltalukemista




Yöpöydälläni on viime aikoina ollut melkeinpä vain valokuvaukseen liittyvää kirjallisuutta. Tällä hetkellä lueskelen Mirja-Riitta Siivosen toimittamaa kirjaa legendaarista Kuvasiskoista.

Margit Ekman ja Eila Marjala perustivat vuonna 1946 valokuvaamon Lahteen ja elämänkerrallinen kirja, Kuvasiskot, kertoo kiehtovasti  miten määrätietoinen työ vei heidät värimuotokuvauksen uranuurtajina kansainväliseen kuuluisuuteen.

Toinen opus, jonka olen aiemmin lukenut, palasi opintojeni myötä lukemistoon. Jussi Aallon muotokuvauksen käsikirja: Kohteena ihminen on oivaa oppimateriaalia kaikille henkilövalokuvauksesta kiinnostuneille.

On ilo oppia uusia asioita, vaikka opinnot tuntuvat vievän tällä hetkellä ison osan elämästä. Tänne blogiin en ennätä usein ja sosiaalinen elämä on minimissään. Sellaista on elämäni juuri nyt. Hieman hoppuista, mutta antoisaa. Välillä pitää myös muistaa huilia ja ladata akkuja sohvalla kynttilänvalon loisteessa. Hyvää kirjaa lukien.

Voi hyvin! Kiva kun kävit.


6 Nov 2012

Iloista tuiketta

Ajatuskuva HelmiDelille/ Retrock


Tällä viikolla toteutan yhtä toivettani valokuvauksen saralla. Haluan tietää paljon valaistuksesta. Eilen opin miten saa kivan tuikkeen kuvattavan silmiin käsisalamaa käyttäen.

Unelmat tuikkivat ilona silmäkulmassa. Ne saavat jaksamaan tämän vähävaloisen kauden yli.

Olisi mukava kuulla, mikä tekee sinut iloiseksi juuri tällä hetkellä?

Kivaa viikkoa. Pidä itsestäsi huolta ja unelmista kiinni :)

1 Nov 2012

Brunssipartio



Marraskuun ensimmäinen päivä alkoi kivasti yhteisaamiaisella kera työkamujen. Tällä kertaa paikkana oli Koff:in puiston laidalla sijaitseva Fanny Baari ja Keittiö -ravintola. Siellä voi arkisin nauttia aamiasta kohtuuhintaan (8,90 €/nuppi). Maittavaa oli. Menen sinne mielelläni uudestaan.

Työmaalla googlailin tulevia aamiaisia varten tietoa ja törmäsin Brunssipartioon. Heidän sivustonsa on oikea paratiisi ruokaa rakastaville herkuttelijoille. Tietoa löytyy luksusbrunsseista resepteihin saakka. Kaiken kruunaa herkulliset kuvat. Kiitos brunssipartion leideille hyödyllisestä tiedonkeruusta ja sen jakamisesta.

Makoisia aamiaishetkiä siulle yksin tai kivassa seurassa!