24 May 2012

Etanapostia maailmalta!


Postikortti kolahti luukusta! Etanapostia maailmalta! Mahtavuutta!

Ulkomaanmatkoilta enää harvemmin kukaan lähettelee perinteisiä matkailukortteja. Ne korvataan nykyään kuvallisilla tekstiviesteillä tai Facebook -päivityksillä. Kätevää ja helppoa. Itsekin toimin niin usein.

Täytyy kuitenkin myöntää, että kortti, joka tupsahti äskettäin postiluukkuun Malesiasta saakka oli ihana ylläri laskupostin välissä. Kiitokset piristyksestä menopaluumaailmalle -blogin kirjoittajalle, ystävälleni Sarille. On ollut kiva seurata eloasi vieraassa kulttuurissa ja samalla oppia itsekin uusia asioita.

Sähköinen maailma opettaa meille myös uusia mahdollisuuksia tehdä ihan itse kesäkortteja (ellei sitten innostu perinteisesti askartelemaan). Kamera vaan käteen kesälaitumilla ja sateisena päivänä koneen ääressä voi luoda oman korttimalliston. En ole vielä itse kokeillut ko. palvelua, mutta ajatus omasta korttikokoelmasta kiehtoo kovasti.



Yllä olevan postimerkin olen suunnitellut itselleni menneen juhlavuoden kunniaksi. Postin sivuilta saa merkit tilattua kätevästi.

Kaikkea kivaa tämä internetin ihmeellinen maailma tarjoaa. Välineet perinteisen etanapostikortin luomiseen. Uusi ja vanha (perinteinen) maailma yhdistyvät. Sille iso peukku!

Aurinkoista loppuviikkoa! Kiva kun kävit kylässä :)


20 May 2012

Hyvän mielen -haaste


Muutama viikko sitten sain ystävältäni Eloveenalta Kaunis -blogi tunnustuksen josta haluan vielä näin julkisesti kiittää blogini kautta. Kaunis kiitos murunen, siitä tuli hyvä mieli. On myös ilo piipahdella blogiisi lukemaan päivityksiä.

Ajattelin vastata tuohon tunnustus -eleeseen seuraavasti. Haastan suosikkiblogistini ja ystäväni mukaan hyvän mielen haaste -postaukseen.
Eloveena, Jaana, Mireille, Sari , Outi ja Päivi teidät on haastettu ja tehtävä on seuraavanlainen:

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa. Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen)."

Uskon ajatuksen voimaan. Hyväntuulisuus on asenne, johon voi itse vaikuttaa omilla ajatuksillaan. Tässä sunnuntai aamun Hyvän mielen -listaus epätärkeysjärjestyksessä. Asioista jotka juuri tällä hetkellä aiheuttavat sisälläni kuplivaa iloa. Tämän listauksen voisin ottaa  tavaksi myös niinä päivinä kun kaikki ei mene niinkuin Strömsössä. Kenkutuksen voi kumota kahdella hyvällä ajatuksella.

1)  Iloitsen usein pienistä arkipäiväisistä asioista. Tänä aamuna aurinkoisesta päivästä ja karvaisten lasten (koirien) terveydestä sekä kiireettömyyden tunteesta. Eläinten hyväntuulisuudesta meillä ihmisillä on paljon opittavaa. Työaamuisin saatan juoda tuoremehua skumppalasista ihan vaan siksi, että se tuntuu juhlavammalta. Vesikin maistuu paremmalle viinilasista.

2)  Ilahdun helposti asioista. Pienillä eleillä saa paljon hyvää aikaiseksi. Tykkään ilahduttaa muita silloin kun he vähiten sitä odottavat. Tänä keväänä on ollut kiva saada yllättäin etanapostia ja tykkään itsekin lähetellä postikortteja. Muutoinkin kun jouluna. Yllärihalaukset on myös kivoja.

3) Ystävät saavat hymyilemään. He ovat elämäni rikkaus. Myöhään eilen illalla lähetin hyvän yön toivotukset ystävälleni Helsinkiin ja tänä aamuna kurkkasin läheisten kuulumisia Facebookista sekä blogeista. Tosi ystävä voi olla lähellä tai kaukana. Silti aina sydämessä mukana kuin myös sielunkumppani.

4)  Avarakatseisuus ja sydämellisyys ihmisissä sykähdyttää. Hymyllä ja hyväntahtoisilla ajatuksilla saa hyvää aikaiseksi.

5)  Valokuvaus, uuden luominen ja luovuus. Se suunnaton riemu sielussa kun saa jotain omaa aikaan paperille, näytölle tai kameran muistikortille. Muiden lahjakkuus ja luovat onnistumiset tuovat elämään myös inspiraatiota ja iloa. We can do it!

6) Lämmin kesäilta, minä ja Lilla Gubben (moponi) maaseututiellä. Vapauden tunne. Tätä on vaikea selittää :) ihahah haa hepo hirnahtaa! Ihanaa!

7) Matkasuunnitelmat tuovat säpinää elämään. Omalla kohdallani se tarkoittaa sitä, että ajankohta, matkakohde ja reitti ovat ajoissa selvillä. Etsin pääpiirteittäin infoa kohteesta ja kaikki loppu selviää sitten aikanaan. Pyrin elämään enimmäkseen tässä hetkessä ja liikoja odottamatta. Näin välttyy usein turhilta pettymyksiltä. Spontaaniudelle on hyvä antaa tilaa.

8) Tulevana syksynä aloitan valokuvauksen opiskelut päätyöni ohessa. Hakijoita oli noin viiskymmentä ja viisitoista opiskelijaa pääsee oppimaan valokuvauksen saloja. Olen kiitollinen ja onnellinen tästä mahdollisuudesta.

9) Hyvät yöunet tuovat hyvän mielen päivään. Viime aikojen vähäunisuus ja kiire (itse aiheutettu) on kenkuttanut. Olen onnellinen viikonloppuaamuista ja omasta ajasta.

10) Erilaisuus on rikkautta. Ihailen ihmisiä jotka elävät omannäköistä elämää eivätkä kangistu kaavoihin.Näistä rohkelikoista saan itsekin inspiraatiota ja voimaa.

Miltä sinun Hyvän mielen- haastelistaus näyttäisi tänä aamuna?

Hymyjä päivään!

15 May 2012

Kirpputori teatterilla

Tiistaina 22.5. Lahden kaupunginteatterin aulan valtaa kirpputori.

Kello kymmeneltä se alkaa!

Tarjolla pukuja, peruukkeja, asusteita, käsilaukkuja, valonheittimiä ja muita aarteita iltakuuteen asti.Nyt on mahdollisuus hankkia omaan vaatevarastoon uniikkeja pukuja, mm. muoti- ja pukusuunnittelija Matti Seppäsen Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen -roolipukuja, joita Tapani Kalliomäki esittelee kuvassa. Seppänen on suunnitellut mm. miestenvaatemalliston Matti Marimekolle. Tarjolla on myös miesten pukuja kevään valmistuville nuorille, pikkujouluihin fantasiavaatteita, kesäjuhliin rimpsua ja sifonkia!

Tule penkomaan teatterille klo 10.00-18.00. Varaa mukaasi käteistä rahaa ja kärsivällisyyttä.
Edellisen kerran kaupunginteatteri järjesti kirpputorin kolme vuotta sitten, ja suuren kysynnän vuoksi nyt se uusitaan! Myös lippumyymälä on auki viimeistä päivää ennen kesälomaa!

Lahden kaupunginteatteri | Kirkkokatu 14, 15140 Lahti     

Teksti on suora kopio Lahden kaupunginteatterin uutiskirjeestä.     

14 May 2012

Valokuvaa arkeasi 15.5.12

Huomenna 15.5.12 vietetään maailman ensimmäistä valokuvauspäivää. Tapahtuma on avoin kaikille, kaikkialla.




Liity tuhansien ihmisten joukkoon ympäri maailman. He käyttävät valokuvan voimaa luodakseen, jakaakseen ja vertaillakseen arkisen elämän näkökulmia. Lisätietoja löydät täältä.

Kokemuksellisia ja kivoja kuvaushetkiä :)

Teksti: Osittain tapahtuman sivulta.

13 May 2012

Mahtista mamienpäivää!

Mahtista mamienpäivää!

Äipille, äidinmielisille, vara-ja sijaisäideille, mummoille, kummiäideille sekä kissa-ja koiraäideille 70-luvun lapsuusmuistoni myötä. Erilaisille äitiyden muodoille on mielestäni oma tärkeä paikkansa tässä universumissa. Tärkeintä on olla rakastava ja turvallinen rajoja asettava aikuinen lapselle (tai eläimelle), joka huolenpitoa tarvitsee.

Äitini tutustutti minut aikoinaan Elviksen maailmaan. Katsottiin leffoja yhdessä ja kuunneltiin Saloran putkiradioista viimeisimmät hitit. Kiitollisena muistelen muitakin oppeja ja muistoja joita yhdessä koettiin.

Aurinkoista sunnuntaita!


8 May 2012

Kuonopusuja ja onnea!


Mimmi is now 13 years old Lady. Happy Birthday!

Mimmi täytti 3.5.2012 13 vuotta. Onnea rakas Mimmuli!

Tämä "äippä" oli niin pökerryksissä koko viime viikon pidemmästä työsumasta, että muistin asian vasta lauantaina. Maksalaatikkokakku nakkikynttilöillä maistui hyvältä vielä silloinkin. Jokainen yhdessä vietetty päivä eläkeläisen kanssa on onni. Kuonopusuja saa joka päivä! Pus, Pus!

7 May 2012

Haavi auki



Pienenä tyttönä kalastelin ja ravustin isäni kanssa kesälomilla. Talvisin osallistuttiin pilkkikisoihin. Haaveilen välillä kalastusretkestä ja varsinkin kalastus -seurasta. Sellaisesta kaiken kalastuksesta tietävästä oppaasta joka veisi järvelle ja opettaisi taas kalastuksen saloihin. Mukaan voisin ottaa kummipojan jonka kanssa jo käytiinkin kalaongella viime syksynä. Se oli kivaa yhdessä tekemistä. Vaikkakin joudun pyytelemään anteeksi kastemadoilta syötiksi joutumista ja kaloilta viimeistä kopauttamista. Toivon, että se on kivutonta. Pientä ristiriitaa tässä toiminnassa. Myönnän.

Fiilistelemään pääsen pian tämän tulevan  Haavi auki -ohjelman kautta. Trailereiden perusteella vaikuttaa hyvän tuulen meiningiltä. Siinä on mukana myös vanha työkaverini Jan, veikeä persoona. Mielenkiinnolla odotan avausjaksoa joka tulee pe 11.5 TV1:ltä.

Kuvaus Areenasta:

Haavi auki - A-luokan reissu.Neljä miestä, miehistönkuljetusvaunu ja kaksi viikkoa Lapin erämaassa. Aikaisempaa kokemusta juuri sopivasti, ei ainakaan yhtään liikaa. Mutta kuinka pitkälle kaupunkilaisen kalavainu riittää? Kysyvä ei ehkä kalapaikalta eksy, mutta nyt olisi tarkoitus pärjätä omin neuvoin. Ja tietenkin luonnon armoilla, eikä missään homeisessa motellissa. Kasassa on siis katastrofin ainekset. Matkan alkumetreillä miesten silmissä kiiluu harjusten ja taimenten kylkiviivat ja korvissa soi räikkäjarrun sorja surina. 8-osainen sarja alkaa Erätulilla 11.5.12. Neljä osaa keväällä, toiset neljä syksyllä.

Kireitä siimoja kaikille kalastajille!

PS. Pieni vinkki tosi kalastajille jotka mielivät seikkailemaan pidemmälle. Hairy Dog's Fishing Camp Australiassa vaikutti Lonely Planetin matkailuohjelman perusteella erinomaiselta matkailuelämykseltä.

Kaakaota ja kettukarkkeja kalastusreissulla. 

6 May 2012

Ja näin heiluu kassi!

Ja kassi heiluu näin! TAAS! Uusi mulle vaan ei onneksi upouusi. Käytetty ihanuus.

My new bag is someone's old treasure. Unique and pinstriped.
And it smells like a car freshner. Love it.

Vierailin eilen Karkkilassa ystävieni luona ja piipahdimme muutamassa paikallisessa yrityksessä.
VeeVeeRetrosta tarttui matkaan tuo laukku ja omistaja Virpin ompelema mekko. Kaupanpäällisiksi sain ystävältäni Suskilta lahjaksi ihanat oranssit hiuskukkaset. Suurkiitos!

Ihanaa kun maailmasta löytyy vielä ahkeria pienyrittäjiä, jotka jaksavat päätyönsä ohessa puuhastella ja tehdä asioita joita rakastavat ja joista on myös iloa muille ihmisille. Iso peukku kaikille pienyrittäjille.

Veevee Retro on harrastepohjalta toimiva yritys. He myyvät pääasiassa omia tekeleitään kotoa käsin. Silloin tällöin myös joissain tapahtumissa ovat myymässä. Privaatisti heille voi laitella viestiä virpivuoristo@gmail.com. Osa tuotteista on myynnissä myös huutonetissä tunnuksella veevee72.

Tapasin reissullani toisenkin pienyrittäjän Sarin. Hänellä on viehttävä kahvila-konditoria-pitopalvelu Sarin Herkut Karkkilan keskustassa. Terveisiä vaan sinnekkin ja kiitos hyvästä Latte-kahvista.



Päivän päätteeksi löysin lisää aarteita ystävien autotallista. Herranjee, meinas mennä pää pökkyrälle!!! Kaksi vanhaa Chevrolettiä, joita talon isäntä tuunailee. Suloinen pieni asuntovaunu sekä emännän  vuoden -52 Royal Enfield moottoripyörä. Onnellinen on se päivä kun se hörähtää käyntiin ja päästään yhdessä ajelulle.



Sitä ennen on vielä monta ihanaa yhteistä hetkeä edessä. Kolmen viikon päästä  iloinen rakkauden juhla ja kuukauden päästä kesämatka sekä yhteislento Espanjaan. Tapasimme vuosi sitten kesäkuussa lentokentällä ensimmäisen kerran ja matkustimme silloinkin samaan kohteeseen.

Kippis lentokentällä alkaneelle ystävyydelle!

4 May 2012

Ajatonta ajelehtimista


Viime maanantaina istuin tovin Itämeren rannalla yllä olevaa maisemaa katsellen. Kaukana siintä Tallinnan keskusta.

Kuuntelin aaltojen kohinaa. Tunsin auringon säteiden lämmön ja merituulen lempeäni kosketuksen iholla. Siinä hetkessä oli hyvä olla.

Tallensin tunnelman muistojen arkistoon.

Samana päivänä ihastelin toisella puolella Tallinnaa alla olevaa näkymää. Siinä on mukana aavistus alkavaa kesää.

Hiirenkorvia!!!!
Join iltapäiväkahvit Nömmen torilla ja nautin paikallisesta tunnelmasta.




Hyviä hetkiä, oleilua ja ajatonta ajelehtemista. Niistä on hyvät matkamuistot tehty.



Nautitaan matkasta alkavaan kesään! Muistojen arkistoon on hyvä kerätä talteen hauskoja kesämuistoja. Pieniä hetkiä ja elämän retkiä :) niillä jaksaa taas  tulevan pimeän kauden.

Kiva kun kävit täällä :)

3 May 2012

Second Hand Picnic




Vantaan Pakkalassa ja Tammistossa järjestetään 12.5.2012 Second Hand Picnic-tapahtuma.

Oiva tapa päästä taas omista turhakkeista eroon mikäli keli suosii ulkotapahtumaa. Tälläiset on kivoja juttuja. Sinne siis myymään ja viettämään päivää. Tuu siekii :)