29 Aug 2011

Mobile upload of the week #3

Enviromental art in Helsinki

How do you like to go up in a swing,
   Up in the air so blue?
Oh, I do think it the pleasantest thing
   Ever a child can do!

Up in the air and over the wall,
   Till I can see so wide,
Rivers and trees and cattle and all
   Over the countryside—

Till I look down on the garden green,
   Down on the roof so brown—
Up in the air I go flying again,
   Up in the air and down!
-Robert Louis Stevenson-

24 Aug 2011

3rd Kallio Flea Market at Pengerpuisto 25.8.11

Pengerpuistossa tapahtuu taas! Hyvä meininki.
(Teksti on suora kopio Facebookin tapahtumakutsusta)
Tervetuloa jo kolmatta kertaa pidettävälle, kaikille avoimelle Kallion puistokirppikselle torstaina 25.8 klo 14-20! Kirppis järjestetään Torkkelinmäellä Pengerpuistossa ja sen lähiympäristössä.


Tule mukaan myymään, ostamaan, tapaamaan naapureita tai muuten vain nauttimaan. Myyntipaikka ei maksa mitään eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. Eli pöytä tai lakana parhaaksi katsomallesi paikalle, turhat tavarat vintiltä..., kaverit ja kakarat mukaan!

Talojen asukkaat voivat järjestää kirppareita myös pihoillaan, mikäli haluavat. Yhdistykset ja järjestöt ovat niin ikään tervetulleita. Myös katumuusikoita toivotaan mukaan kirppiskansaa ilahduttamaan!

Tulemalla paikalle sitoudut siivoamaan omat roskasi. Paikalle on tulossa edellisen kerran tapaan myös Kierrätyskeskuksen auto myymättä jääneille tavaroille. Kaupunki ei myönnä kirppikselle jatkossa lupaa, jos puisto jää epäsiistiin kuntoon tapahtuman jälkeen. Siivotaan siis jälkemme!

HUOM! Ei autoja puistoihin. Viime kirppiksellä sallittiin poikkeuksellisesti autosta myyminen Pengerpuiston kentällä siitä syystä, että alkuun satoi kaatamalla.

Yhteyshenkilö: Laura Oikari, p. 044 0809 053

Welcome to the third Kallio Flea Market at Pengerpuisto and vicinity on Torkkelinmäki on Thursday 25th August from 2 p.m to 8 p.m.

Come to sell, shop and meet your neighbours and/or just have a great time! No fees or reservations required for sellers. Just take your own table or blanket and choose a spot of your liking. Remember to bring your friends and family, gramma and the kids - the more the merrier. Street musicians are warmly welcome too!

It is very important to clean up after oneself: take your garbage to trash cans and any unsold items with you. There will be a truck for unsold items from the Recycling Center (Kierrätyskeskus) present at the park. Only by leaving the park as it was before the flea market can we get a permission for the next event!

Note! No cars are allowed in the park. Last time was a one time exception due to pouring rain at the beginning of the event.

Contact: Laura Oikari, tel. 044 0809 053

20 Aug 2011

Roaming around


I had a very wonderful Saturday! We roamed around in the unspoilt forests and ended up to the sunflower field. I look forward to many more weekends like this one.










19 Aug 2011

Höyhenenkevyitä ajatuksia

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen on tuntunut raskaalta. Työmatkani (kiitos VR:n) ovat jälleen kerran olleet takkuisia ja kesälomatuuraukset työmaalla painavat päälle. Loman jälkeinen hyvänolontunne on ollut hetkittäin kateissa.

Elämä ei ole aina yhtä juhlaa ja varsinkin arkena on tehtävä töitä onnellisten hetkien saavuttamiseksi. Onneksi tällä viikolla "arjen luksus"-tuokioita on mahtunut ohjelmistoon. Kovan ajatustyön takana nuo hetket tosin ovat olleet. Väsymys, turhautuneisuus ja kiire saavat mielen päättymättömälle vuoristoratamatkalle. Kyyti ei pääty ennenkuin ymmärtää painaa jarrua ja pysähtyä hetkeksi.

Minä pysähdyin puolessa välissä viikkoa ja kysyin itseltäni kysymyksiä, Kaikkiin en vielä saanut vastauksia. Ajatukset jäivät itämään. Hieman ohjeistusta ajatustyöhön ja suuntaa tulevaan sain työmatkalukemisesta, Zen ja onnellisuudentaito-kirjasta.

Asiathan ovat niinkuin uskot niiden olevan. Omalla henkilökohtainen filosofiamme määrää miten reagoimme tapahtumiin. Tuossa kirjan ajatuksessa ei sinänsä ollut itselleni mitään uutta. Päätin kuitenkin ryhtyä käyttämään aktiivisemmin jokapäiväisessä elämässä kirjan kahta kysymystä. Ne ovat seuraavat.

1) Haluatko tämän olevan totta: Jokainen eteeni tuleva tapahtuma on kerta kaikkiaan paras mahdollinen?

- No kyllä!

2) Annako sille mahdollisuuden olla totta?

Noo-o. Ainahan sitä yrittää parhaansa, jos vain suinkin pystyy vaikuttamaan tulevaan tapahtumaan. Kysymys onkin monisäikeisempi kaikessa yksinkertaisuudessaan. Sovelsin sitä jo työmatkailuun ja siihen liittyviin ongelmiin. Vastaus löytyi; junamatkailusta pääsee eroon muuttamalla pois rautatien ulottuvilta. 

Hokkus pokkus! Prosessi etenee. 

Edessä on viikonloppu ja lyijynraskaiden ajatusten tilalle sellaisia höyhenenkeveitä, kiitos! 

Nautitaan elämästä ja läheisistämme.


Kepeitä ajatuksia viikonloppuun.


                                                       
                                            

8 Aug 2011

Slow seaside experiences

Holiday greetings!

Life is good and fun with the international friends at the seaside resort. I'm also living (almost) without the internet and not worried about that.

I'll be back again when connected to civilization world.

Happiness is slow internet connections :)